Στη μέση του δάσους του , ψηλά στον Προφήτη Ηλία Σαλάκου και κοντά στο Elafos Hotel συναντά κανείς ένα ιδιαίτερο έρημο και στοιχειωμένο μέρος, τη Villa de Vecchi.
Η Villa de Vecchi έχει θέα, στα επίσης ιταλικά κατασκευής ξενοδοχεία Έλαφος και Ελαφίνα. Κατασκευασμένα σε αλπικό στυλ, χρησιμεύουν ως περαιτέρω αποδείξεις των σχεδίων του φασίστα δικτάτορα να γίνει η Ρόδος το φυλάκιο της ιταλικής αυτοκρατορίας.
Χτίστηκε το 1932 για τον τότε Ιταλό κυβερνήτη Δωδεκανήσου «Mario Lago» και χρησίμευε ως επίσημη κατοικία του. Τότε ονομαζόταν ακόμα "Villa del Ritrovo". Το 1934 μετονομάστηκε σε Villa Cappuccina και από το 1936 ήταν η κατοικία του νέου κυβερνήτη "Cesare Maria de Vecchi".
Ταυτόχρονα ήταν και το θερινό ανάκτορο του Ο Ιταλός βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ' και αργότερα η παραθεριστική κατοικία του Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος δεν επισκέφτηκε ποτέ τη βίλα. .Επίσης επεκτάθηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές μεταξύ 1932 και 1938.
Στη συνολική έκταση των 8100 εκταρίων δεν υπάρχει μόνο μια βίλα, αλλά και μια μικρή καθολική εκκλησία που χτίστηκε το 1932 και μερικά αγροτικά κτίρια και καταλύματα για τους εργαζόμενους.
Επιπλέον, υπάρχει ένα καλά ανεπτυγμένο μονοπάτι πεζοπορίας που οδηγεί στην κορυφή του βουνού και πίσω στη βίλα, το μονοπάτι του οποίου ήταν καλά διαμορφωμένο τότε δύσκολα φαίνεται σήμερα, αλλά ως προσεκτικός παρατηρητής μπορείτε να δείτε ακόμα το ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στο δάσος από πίσω και μετά εισάγετε καλά.
Αυτό που συναντά κανείς σήμερα εκεί ως πυκνό δάσος ήταν, ωστόσο, μόνο μια αραιή περιοχή με αραιή βλάστηση τότε. Μόνο με τις οικοδομικές δραστηριότητες των Ιταλών αναδασώθηκε ο Προφήτης Ηλίας και έτσι έγινε ένα καταπράσινο δάσος μέσα στις δεκαετίες.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής της γερμανικής Βέρμαχτ, η βίλα λεηλατήθηκε από τους εθνικοσοσιαλιστές και όλα τα τιμαλφή όπως τα ασημένια μαχαιροπίρουνα μεταφέρθηκαν στη Γερμανία.
Μετά τον πόλεμο έγινε το θέρετρο της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και εγκαταλείφθηκε εντελώς το 1947. Σήμερα το κτίριο ερειπώνεται από χρόνο σε χρόνο, αν και η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ολόκληρο τον χώρο προς πώληση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με την ελπίδα ότι στη συνέχεια θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο από την πρόσφατα ανακαινισμένη βίλα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη επενδυτής καταλήξουμε σε αυτό βρέθηκε.
Η Βίλα «Ντε Βέκι» στον Προφήτη Ηλία Σαλάκου, αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του νησιού της Ρόδου.
Ενα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής αλλά και μεγάλης ιστορικής αξίας, που η σημερινή εικόνα του προκαλεί ερωτηματικά, προβληματισμό και πικρία, για το πώς και το γιατί αφέθηκε στην εγκατάλειψη και την ερήμωση.